Löpande sparande

Varför ska man månadsspara?
Att förutspå hur aktier och fonder kommer röra sig i pris är väldigt svårt. Istället för att försöka gissa hur priserna kommer att röra sig kan man spara över tid  -  det vill säga att månadsspara. Det innebär att man köper aktier eller fonder löpande varje månad och på så sätt får man en jämnare utveckling i portföljen.

Få högre avkastning med ett löpande sparande
Om man tittar på resultatet från ett månadssparande och mäter avkastningen i förhållande till den risk man tagit talar siffrorna sitt tydliga språk: Ett regelbundet sparande är att föredra. Se grafen nedan. Genom att öka antalet insättningar så kan man öka sin riskjusterade avkastning och därmed öka avkastningen på sitt långvariga sparande.

Så här fungerar det:
Grafen visar hur lönsamt det kan vara att ha ett löpande sparande även i lite tuffare tider. Vid en engångsplacering under 36 månader blir vinsten lika med 0 %. Väljer du istället 36 insättningar under samma tid så blir vinsten 43 %.

Kom igång med ditt månadssparande?
Vi gör det lätt för dig att komma igång med ditt löpande sparande i våra sparportföljer. Lägsta belopp att månadsspara är 2 000 kr per månad. Dina pengar investeras sedan i våra smarta portföljer som är byggda för att ge maximal avkastning till en av marknadens lägsta avgifter. Klicka på knappen nedan och svara på några enkla frågor så återkommer vi till dig inom kort för att starta upp ditt månadssparande.

Bli kund